BIJBELSE ROZENKRANS - HONDERD NAMEN VOOR JEZUS

Introductie en uitleg

Het Liturgisch Jezusgebed met de eerste 50 namen

Het Kerygmatische Jezusgebed met de tweede 50 namen

Alle honderd namen en titels op rij. ( uitknipversie )

De bijbelteksten waar de namen en titels uit komen. ( uitknipversie )

Bron en auteursrechten

Een van de vruchten van het Heilig Jaar 2000 is het gebedsboekje Honderd Heilige Namen, samengesteld door pater Ferd Vergeer MHM. Het is opgebouwd uit de honderd bijbelse namen en titels voor Jezus. Bij elke titel of naam staat het hele bijbelcitaat waaruit die naam of titel gehaald is. Deze honderd namen zijn verwerkt in een gebed dat aan de hand van een rozenkrans kan worden gebeden. Elk 'tientje' bestaat uit tien lofprijzingen van Jezus, waarin Hij tienmaal met een andere naam wordt aangesproken.

Dit gebed is zeer geschikt voor persoonlijk gebruik en voor groepen die gewend zijn de rozenkrans te bidden. Het geeft ook een schat aan bijbelse informatie over Jezus, want elke naam en titel laat weer een andere kant van Hem zien.

De schrijver Fredinand Vergeer is een Nederlandse missionaris in Maleisië en betrokken bij de Charismatische Vernieuwing.

Honderd Heilige Namen is in een fraai boekje uitgegeven door de St. Petrus Canisius Stichting, Postbus 3188, 5930 AD Tegelen, tel. 077-373 73 97. Prijs: 2,25 euro plus verzendkosten. (prijspeil 2007)

 

Alle teksten van dit boekje (Nederlands en Engels) staan op deze website StuCom (www.stucom.nl 0015 en 0015uk ). Pater Ferdinand Vergeer MHM heeft toestemming gegeven voor de publicatie via deze web-pagina. De teksten mogen voor privé gebruik worden afgedrukt en gebruikt voor Bijbelstudie en gebed.

Home /\www.stucom.nl